Speerpunten

Brede interesse? De Laarbeecke!

Wil je je als leerling zo breed mogelijk oriënteren? Dan is locatie De Laarbeecke de juiste keuze. Wij vinden een goede voorbereiding op de toekomst belangrijk. Daarom profiteer je bij ons in de eerste drie jaar profiteren van een breed vakkenpakket. Zo zorgen we ervoor dat je in het vierde jaar volledig achter je profielkeuze staat en dat weet waar jouw talenten liggen.

In het basis vakkenpakket is voldoende ruimte voor eigen ontwikkeling. Wil je extra tijd besteden aan een vak? Kan! Liever een vak op een ander niveau volgen? Ook dat is mogelijk! Samen met een coach bepaalt jij wat je nodig hebt. Daarnaast zorgen we ervoor dat de aansluiting met een vervolgopleiding zo soepel mogelijk verloopt.
 

Junior College: uitdagend onderwijs in een ontspannen omgeving

Onze brugklassers krijgen een zachte landing in het Junior College, het schoolgebouw waar alleen eerstejaars leerlingen les krijgen. Samen met oud-klasgenootjes uit groep acht volg je uitdagend onderwijs in een ontspannen omgeving. Op deze manier kan je wennen aan het onderwijs op een middelbare school.

Ontmoetingsschool

Bij De Laarbeecke halen we buiten naar binnen en binnen naar buiten. Wij geloven er sterk in dat een leerling niet alleen leert binnen vier muren. Je leert juist door erop uit te trekken. We zoeken dan ook de samenwerking op met bedrijven en instellingen in de gemeente Laarbeek. Stagelopen bij een bedrijf, extra vakken van een professional of een eigen sportcoach kan helpen op het gebied van sport en beweging: allemaal voorbeelden van wat wij onder ontmoetingsschool verstaan.

Cookie instellingen