'Mijn coach vindt het leuk dat ik waterski'

Wie zijn de leerlingen van het Commanderij College? Wat vinden ze van school en wat doen ze ernaast? Iedere leerling van het Commanderij College heeft wel een verhaal om te vertellen. We lichten er een aantal uit. Zo vertelt brugklasser Neve Sleegers (12) van locatie De Laarbeecke over haar bijzondere hobby: waterskiën.  

“Niet veel klasgenoten weten dat ik waterski”, vertelt Neve. “Mijn coach wel (iedere brugklasleerling krijgt naast een klassenbegeleider een persoonlijke coach). Ze vraagt weleens naar video’s, want ze vindt het leuk om mij te zien skiën.” Neve begon met waterskiën nadat een vriendin haar meevroeg. “Sneeuwskiën doe ik al van jongs af aan. En ik houd van water. Daarom leek het me leuk. Na die eerste keer was ik direct om. Tijdens het waterskiën heb ik het gevoel dat ik over het water loop. En het gaat ook lekker hard. Daarnaast kun je veel meer variëren dan bij skiën in de sneeuw. Je kunt bijvoorbeeld met één ski over het water of op je knieën. Tijdens wedstrijden maak je slaloms of doe je tricks, zoals een halve draai. Die afwisseling maakt het extra leuk.” 

Geen angst 
Tijdens het waterskiseizoen – in de lente- en zomermaanden – staat Neve in Handel iedere week op haar ski’s, samen met andere jongeren uit heel Nederland. Op de vraag of ze angst heeft, volgt een kort antwoord. “Nee.” Niet veel later: “Vanaf 12 jaar mag je van de schans af. Ik heb nu die leeftijd, maar de schans konden we dit seizoen niet gebruiken. Erg jammer.” Het mag duidelijk zijn dat Neve niet angstig is aangelegd. Dat blijkt ook wel uit de andere sporten die zij beoefent: duiken, judo en jiujitsu. “Ik houd niet zo van sporten waarbij je veel moet rennen”, verklaart ze glimlachend. 

Huiswerk 
Naast al haar sportieve hobby’s blijft er ook nog tijd over voor huiswerk. “Nu ik in de brugklas zit, heb ik meer huiswerk dan voorheen. Dat vind ik het enige grote verschil met de basisschool. Maar vaak heb ik in de les al het grootste deel af. Mijn tip voor toekomstige brugklassers is dan ook: als je hard werkt in de les, hoef je thuis niet meer veel te doen.” 
Cookie instellingen