Het gaat eigenlijk zo goed, dat mijn leerdoel nu is om het gewoon zo te houden

Op De Laarbeecke is de leerling aan zet. En daar is écht werk van gemaakt. Iedereen is natuurlijk anders en heeft zijn eigen talenten. Hier krijg je daarom de ruimte om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen op een manier die bij jou past!
 

Junior College

Vera Vogels (klas LB1B) zit in de brugklas en maakte dit jaar haar start op het Junior College. Een hele verandering in vergelijking met groep 8, maar dankzij de kleinschalige opzet lukt het haar goed om te wennen. ‘’Het is fijn want nu zit je niet meteen bij de grotere’’, vertelt ze refererend naar de leerlingen uit jaar 2 tot en met 4. De overgang naar de brugklas is groot, maar dankzij het Junior College krijgen de leerlingen een zachte landing in een schoolgebouw waar alleen eerstejaars leerlingen les krijgen. ‘’Het Junior College is echt iets waar we trots op zijn’’ vertelt Mendy Romme (coach en docent). ‘’Met sommige vakken gaan ze al naar het hoofdgebouw, dus de sfeer kan wel elke keer geproefd worden.’’ Maar de échte grote stap, die zetten de brugklassers later samen. 
 

Samen

Gedurende je gehele schooltijd staat er een coach aan jouw zijde. Jullie bekijken samen hoe je het allerbeste uit jouw schooltijd op De Laarbeecke haalt. Het bijzondere hieraan is dat je niet ieder jaar een nieuwe coach krijgt, maar dezelfde coach houdt als het goed klikt. ‘’Zo ben ik coach van leerlingen uit jaar 1, 2, 3 én 4!’’, vertelt Mendy. ‘’Op die manier leren we onze leerlingen echt kennen, zijn de lijntjes heel kort en weten we precies wat iemand nodig heeft.’’ 
 

Zelf je leerdoel bepalen

Jij weet zelf het beste waar je goed in bent, wat je graag wilt leren of welke talenten je nog wilt ontdekken. Je bepaalt daarom ook zelf welke skills je wilt ontwikkelen en hoe je dat het beste kunt doen. Vera bedacht bijvoorbeeld haar eigen leerdoel en samen met coach Mendy stelde ze een plan op. Het gaat zo goed, dat ze haar leerdoel al heeft behaald! Een knappe prestatie, maar volgens Mendy ook helemaal niet zo gek. ‘’Ik zie gewoon dat leerlingen veel gemotiveerder zijn om hun doelen te behalen als ze die ook zelf bedacht hebben.’’ Vera is het daar helemaal mee eens!
 

Keuzemenu

Op De Laarbeecke maken we gebruik van het keuzemenu. Je bekijkt dan samen met jouw coach wat je per vak nodig hebt. Misschien wil je beter in een vak worden en neem je in de middag een extra les. Of gaat een vak al zo goed dat je in de middag liever zelfstandig aan je huiswerk zit óf het zelfs op een hoger niveau wil leren. Vera blinkt uit in wiskunde. ‘’Ik doe dit niet op hoger niveau, ik heb gekozen voor zelfstandig werken. Twee lessen wiskunde waren voor mij genoeg, ik mag nu iets doen wat ik moeilijker vind.’’  
 

Het Laarbeek-uur

Er is geen betere manier om een talent te ontwikkelen dan door gewoon te beleven! Daarom krijgen leerlingen hier iedere woensdag ruimte voor tijdens het Laarbeek-uur, waar we de buitenwereld naar binnenhalen en met de school naar buiten gaan. Vera: ‘’Je kunt dan echt van alles doen!’’ Kies je voor muziek? Dan maak je kennis met dj’s en filmregisseurs op school! Ga je liever voor lichamelijke opvoeding? Bereid je dan maar voor op een stormbaanparcours of een paar lessen skiën buiten de schoolmuren! 
Cookie instellingen